Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Pretučena dopisnica Glasa Amerike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovska policijska služba (KPS) počela je istragu u vezi s napadom na dopisnicu Glasa Amerike iz Prištine Vesnu Bojičić iako ona još nije prijavila slučaj, izjavio je glasnogovornik policije Veton Elshani.

On je izjavio da je policija na osnovi pisanja medija o napadu na dopisnicu Glasa Amerike otvorila istragu, a da s novinarkom Bojičić još nije uspjela stupiti u vezu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Radio Glas Amerike objavio je da je Bojičić pretučena prije dva dana u svojem stanu u Čaglavici, nadomak Prištini.

Ona je izjavila da ju je napao maskirani muškarac, u crnoj odori, s "fantomkom" na glavi i da ju je tukao i vrijeđao zbog njezina rada za Glas Amerike i "predanosti Albancima".

Vesna Bojičić je izjavila da nije zvala Hitnu pomoć jer bi tada
bila obaviještena i policija u koju, zbog prijašnjeg iskustva, nema povjerenja.

Napad na dopisnicu Glasa Amerike osudile su Asocijacija neovisnih elektronskih medija (ANEM) u Srbiji, Udruga novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova koje okuplja srpske novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene