Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi kosovskoga pregovaračkog tima o statusu Kosova izjavili su da je kosovska neovisnost gotova stvar i da je 10. prosinca ove godine zadnji dan pregovaračkog procesa.


Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, vođa izaslanstva u razgovorima s međunarodnom posredničkom 'trojkom' u Londonu, izjavio je kako će Kosovo ustrajati na stajalištu o neovisnosti te da je kosovska strana protiv nastavka pregovora bez roka i određenog cilja.

Vezani članci Slika nije dostupna Obljetnica smrti Ibrahima Rugove Slika nije dostupna 'Uvjeren sam da će Hrvatska priznati Kosovo'

'Sporazuma između Kosova i Srbije moguć je samo ako se Beograd prestane protiviti kosovskoj neovisnosti', rekao je Sejdiu. 

Dodao je da je 'trojka' obvezna donijeti zaključke o tome je li postignut dogovor dviju strana tijekom dopunskih pregovora ili ne.

Kosovski premijer Agim Qeku ponovio je stajalište da 'u regiji nema mira i stabilnosti bez neovisnosti Kosova, a nema ni održive neovisnosti Kosova bez mira i sigurnosti u regiji'.

Sejdiu je potvrdio kako će kosovsko izaslanstvo sudjelovati u prvim izravnim pregovorima s Beogradom 28. rujna u New Yorku.