Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Kosovski Srbi i dalje prosvjeduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kosovu se ne smiruju prosvjedi Srba zbog proglašene neovisnosti Kosova i oni svakodnevno ponavljaju svoje zahtjeve da žele živjeti i raditi pod ingerencijom srbijanskih ustanova.

Gotovo tisuću Srba u četvrtak je prosvjedovalo u srpskoj enklavi Gračanici, oko 10 kilometara južno od Prištine, u znak potpore suspendiranim policajcima, pripadnicima Kosovske policijske službe.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna POSTIGNUT DOGOVOR Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada"

Nakon proglašenja neovisnosti Kosova 150 srpskih policajaca napustilo je Kosovsku policijsku službu i nije dolazilo na posao, zbog čega su suspendirani. Oni žele i dalje raditi kao policajci, ali pod zapovjedništvom UNMIK-ove a ne kosovske policije jer ne priznaju kosovsku državu. Srpski policajci na sjeveru Kosova jedini su od ranije pod zapovjedništvom UNMIK-ove policije.

U Mitrovici su u četvrtak prosvjedovali i zaposlenici u pravosudnim tijelima i studenti, sa zajedničkim zahtjevom da srpska tijela na Kosovu budu sastavni dio srbijanskog pravosudnog, odnosno obrazovnog sustava. Svi su prosvjedi protekli mirno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene