Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba nezadovoljna

Pristaše egipatskog predsjednika potjerali protivnike ispred palače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristaše egipatskog predsjednika Morsija otjerali su njegove protivnike koji su ranije postavili šatore ispred predsjedničke palače.

Nakon što su egipatske vlasti objavile da će se sporni referendum o nacrtu ustava ipak održati u zakazano vrijeme, protivnici predsjednika Mohameda Morsija postavili su šatore ispred predsjedničke palače. Tisuće pristaša islamističkog predsjednika zatim su ih, nakon manjih okršaja u kojima je bilo i nabacivanja kamenjem, prisilili da napuste okolicu predsjedničke palače, izvještava AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Packa Morsiju Egipatski parlament: Sud upozorava da njegove odluke obvezuju Slika nije dostupna Mijenja odluku generala Novi egipatski predsjednik sazvao raspušteni parlament

Do sukoba je došlo kada su Morsijevi pristaše ispred zidova palače izvikivali „Narod želi očistiti trg“ te „Morsi je legitiman“, a za to su vrijeme neki predsjednikovi protivnici bili stotinjak metara dalje. Tada je zamjenik egipatskog predsjednika Mahmud Mekki u predsjedničkoj palači novinarima rekao da će se sporni referendum o nacrtu ustava održati 15. prosinca, kako je i najavljeno.

Oporbu, koja nije zadovoljna nacrtom jer ne štiti neka temeljna prava poput slobode govora, pozvao je da u pisanom obliku dostavi svoje primjedbe na neke članke nacrta kako bi se o njima moglo raspravljati.

Protivnici predsjednika Morsija odbijaju uredbu od 22. studenog kojom su njegove ovlasti stavljene iznad svake sudske tužbe.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene