Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča iz Londona

Pripreme za OI: Londonske muke s kišom, gužvama i osiguranjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra u London počinju stizati prvi sudionici Olimpijskih igara. Organizatori uvjeravaju kako se pripreme uspješno privode kraju, no sve je više pokazatelja da London čekaju veliki problemi.

Izrazito kišovit početak ljeta samo je jedna od prijetnji Olimpijskim igrama u Londonu. Kišobrani su na svakom koraku, baš kao i razna ograničenja u kretanju. "Teško je, pogotovo kada imate malo dijete. Za vrijeme popodnevnih gužvi nemoguće je ući u vlak. Kako će tek biti kad počnu olimpijske igre", pita se jedna stanovnica Londona.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

Problem gužvi trebalo bi riješiti više od 305 kilometara takozvane olimpijske prometne mreže. Moći će je koristiti samo sudionici Igara, dužnosnici i sponzori. ''Ne smije se skretati desno zbog olimpijskih prometnica, negdje je zabranjeno lijevo. Čeka nas pravi kaos", kaže jedan taksist.

Oni domišljatiji okrenuli se su alternativnim prijevoznim sredstvima. Jedan privatnik nudi prijevoz brodicama po londonskim kanalima. "Shvatio sam da je voda neiskorišteni potencijal, da je zapravo glavna žila Olimpijskih igara. Nema gužvi ni kolona", kaže vlasnik brodova Peter Coleman.

Organizatori pozivaju na strpljenje i planiranje. Dobra informiranost, kažu, svima će olakšati život."Olimpijske igre su masovan događaj koji se doživi jednom u životu. Mislim da će ljudi biti oduševljeni, ali oni koje sport ne zanima, sigurno će željeti nekamo pobjeći", kaže Victoria Bacon iz udruge britanskih putničkih agencija.

Oni koji ostanu u Londonu, žele biti sigurni. Organizatori kažu da skandal sa zaštitarskom kompanijom, koja ne može osigurati dovoljan broj ljudi, nije utjecao na stupanj sigurnosti. Uz redovitu policiju, diljem Londona raspoređeno je 17 tisuća britanskih vojnika. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene