Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priprema se uhićenje Milorada Dodika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mediji u BiH već neko vrijeme najavljuju smjenu Milorada Dodika. Navodno Dodik neće biti smijenjen već uhićen.

Prema pisanju portala Pincom.info, koji se poziva na 'respektabilan međunarodni izvor', Dodik će biti uhićen i zatvoren zbog kriminalnih djela koje je počinio u duljem vremenskom razdoblju, od rata, preko prvog mandata do sadašnjih premijerskih dana na čelu Vlade Republike Srpske.
Navodno je procijenjeno kako je to lakši put za oslobađanje političke scene političara koji je postao simbol blokade reformi u BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodik: Odbiti Lajčakove odluke Slika nije dostupna Bez uspjeha završeni pregovori Silajdžića i Dodika

Prema istim izvorima međunarodni su krugovi već dulje vrijeme u posjedu dokumentacije koja teško kompromitira Milorada Dodika u njegovim 'poslovnim' aktivnostima. Prema istom izvoru navodno postoje i dokazi da je Dodik 'kupio' neke političare iz suparničkih stranaka, čak i lidera jedne političke stranke kojemu je na više banaka prebacio veće novčane iznose. 

Pincom navodi kako u istom kontekstu treba promatrati i izjavu visokog predstavnika Miroslava Lajčaka kako je potrebno ispitati povezanost političara s podzemljem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene