Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije godine bijega

'CHARLIJEVA ANĐELICA' IZ BOSNE Uhvaćena najtraženija članica balkanske bande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćena je Saida Isović, glavna članica ženske bande 'džeparošica' 'Charlijevi anđeli' koja je operirala po Londonu.

Saida Isović (24) bila je članica tročlana bande žena, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koje su same sebe nazvale 'Charlijevi anđeli', po popularnoj seriji iz 70-tih. Krale su po Londonu, a zajedno su radile 10 godina. Svoje su žrtve pomno birale i vješto im otimale novac.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako bi u trgovinu ulazile u jednoj odjeći i to onoj kakvu nose muslimanske žene, glava prekrivenih maramama, a izlazile u drugoj, modernoj, raspuštene kose. Nadzorne kamere snimile su ih u trgovačkom centru u Derbyju kada su čak tri puta promijenile odjeću kako ih njihova žrtva, starija gospođa, ne bi prepoznala. Ukrale su joj 2000 funti, oko 20.000 kuna, nakon što su je vidjele kako na bankomatu podiže novac. Slijedile su je i pokrale. Jedna od njih je razgovarala sa žrtvom i odvlačila joj pažnju dok je druga uzimala novac iz torbe.

Jedna od 'Charlijevih anđelica', 23-godišnja Ivana Ramić, prošle je godine osuđena za krađu iz listopada 2013. i dobila 11 mjeseci zatvora. Isović je također bila uhićena, ali je pobjegla nakon što je puštena uz jamčevinu. No, uhićena je u Londonu prošlog tjedna kada je dobila poziv na sud zbog druge, manje krađe. Nadležni su tek onda shvatili da je onda pripadnica bande koju traže već dvije godine. Na sudu je priznala prijašnje krađe i poslana u zatvor na devet mjeseci.

Treću 'Charlijevu anđelicu' iz Bosne policija i dalje traži s kolegama iz Europe, piše Daily Mail.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene