Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka na slobodi

"Prioritet je biološka obitelj": Hoće li "beba iz kontejnera" na kraju biti vraćena majci?

Privođenje 39-godišnjakinje (Foto: M. Kadrić/Avaz.ba)
Privođenje 39-godišnjakinje (Foto: M. Kadrić/Avaz.ba) Foto: M. Kadri?/Avaz.ba
Odluku o bebi koja je u novogodišnjoj noći ostavljena u kontejneru u Sarajevu donijet će stručni tim, a ravnateljica Centra za socijalnu skrb kaže da se nijedna mogućnost ne isključuje.

Žena (39) iz Sarajeva koja je u novogodišnjoj noći ostavila novorođenče u kontejneru uhićena je u četvrtak, a u petak je puštena da se brani sa slobode. Kako su poručili iz tužiteljstva, nije bilo osnova za predlaganje pritvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija određen pritvor Majka šestomjesečnom djetetu davala lijek za shizofreniju: "Dobivalo je napade, bilo je u stanju katatonije, doslovno kao biljka" Slika nije dostupna Potres u Turskoj Čudo nakon gotovo dva mjeseca! Pronađena mama bebe koja je bila zatrpana ispod ruševina

Tim povodom, Dnevni Avaz kontaktirao je tamošnji Centar za socijalnu skrb kako bi provjerili koji su sljedeći koraci u ovom slučaju. Ravnateljica Centra Mirsada Poturković rekla im je da je teško nagađati što se se ubuduće događati s djevojčicom.

Na pitanje postoji li mogućnost da se beba vrati majci koja ju je bacila u kontejner, Poturković je rekla da za sada ne može reći koji će oblik brige stručni tim općinske službe socijalne zaštite odabrati za bebu.

"On ima zakonsku obavezu da provede postupak i utvrdi najbolji interes djeteta i nakon toga donese odluku", rekla je i dodala kako najbolji interes djevojčice utvrđuje stručni tim sastavljen od psihologa, pedagoga, socijalnih radnika i pravnika.

Kaže da ne želi biti neogovorna i prejudicirati kakva bi mogla biti odluka stručnog tima.

"Nijedna mogućnost se ne isključuje, jer na kraju cijelog postupka prioritet je biološka porodica, pa kasnije i usvajanje, ukoliko postoji pretpostavka za to, odnosno ukoliko su ispunjeni svi zakonski uvjeti. Posljednja opcija za interes djeteta je institucionalni smještaj", objasnila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene