Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski kraljević Harry otputovao je u petak iz Afganistana nakon što su mediji otkrili da je deset tjedana bio na bojišnici u toj zemlji, priopćili su izvori u britanskim vojnim krugovima.


Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, napustio je Afganistan kako bi spriječio ugrožavanje vlastite sigurnosti i sigurnosti vojnika koji su s njim bili na bojišnici.

Vezani članci Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage Slika nije dostupna Princ ide na natjecanje na Južni Pol: 'Čekat ću vas s šalicom toplog čaja!'

Kraljević je otputovao u Afganistan u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Taj je dogovor propao nakon što su internetski portali u Australiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama u četvrtak otkrili informacije o njegovu boravku u Afganistanu.

Odluka o njegovu povlačenju "donešena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo utjecati na sigurnost onih koji su ondje stacionirani kao i donijeti rizik za njega kao pojedinačnog vojnika", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.