Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princ Harry napustio Afganistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski kraljević Harry otputovao je u petak iz Afganistana nakon što su mediji otkrili da je deset tjedana bio na bojišnici u toj zemlji, priopćili su izvori u britanskim vojnim krugovima.

Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, napustio je Afganistan kako bi spriječio ugrožavanje vlastite sigurnosti i sigurnosti vojnika koji su s njim bili na bojišnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australski magazin ispričao se princu Harryu Slika nije dostupna Princ Harry: 'Nisam heroj'

Kraljević je otputovao u Afganistan u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Taj je dogovor propao nakon što su internetski portali u Australiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama u četvrtak otkrili informacije o njegovu boravku u Afganistanu.

Odluka o njegovu povlačenju "donešena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo utjecati na sigurnost onih koji su ondje stacionirani kao i donijeti rizik za njega kao pojedinačnog vojnika", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene