Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski kraljević Harry otputovao je u petak iz Afganistana nakon što su mediji otkrili da je deset tjedana bio na bojišnici u toj zemlji, priopćili su izvori u britanskim vojnim krugovima.


Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, napustio je Afganistan kako bi spriječio ugrožavanje vlastite sigurnosti i sigurnosti vojnika koji su s njim bili na bojišnici.

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage

Kraljević je otputovao u Afganistan u prosincu, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Taj je dogovor propao nakon što su internetski portali u Australiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Državama u četvrtak otkrili informacije o njegovu boravku u Afganistanu.

Odluka o njegovu povlačenju "donešena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo utjecati na sigurnost onih koji su ondje stacionirani kao i donijeti rizik za njega kao pojedinačnog vojnika", priopćilo je britansko ministarstvo obrane.