Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč novim znakovima

Prijeći zebru nije nimalo lako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nedavno, tri kineska znaka koja znače 'ljudi prvi', napisana su pokraj zebri na cesti. Unatoč tome, vozači i dalje na pješačkim prijelazima ne propuštaju pješake.

Stoga je jedan Finac, nazvavši se Ma Ruinan, hrabro odlučio stati pokraj zebre i zaustavljati automobile kako bi pješaci prešli preko označenog prijelaza.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU direktiva Stiže važna promjena za vozače: Mijenja se naplata prometnih kazni Himzo Pomiješane reakcije Građani otkrili što misle o poskupljenju goriva: "Treba nekako namiriti plaće, to je normalno..."

Pokazujući rukama vozačima da se zaustave, Ma želi osvijestiti postojanje pješaka u prometu. Kada netko želi prijeći cestu, on prelazi s tim osobama i zaustavlja automobile, javljaju agencije.

>> Pogledajte kako izgleda kad ste pješak u Vijetnamu...

'Mislim da bi vozači trebali biti svjesni opasnosti koju mogu donijeti pješacima. Želim da razmisle o sigurnosti i za sebe i za pješake', rekao je Ma.

Ovakav pothvat može biti opasan za njega, jer ne žele svi stati na zebri. On smatra kako bi i pješaci trebali promijeniti svoje ponašanje na pješačkim prijelazima. Kako kaže, i oni bi trebali upozoriti vozače da žele prijeći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene