Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temelj ekonomskog razvoja

'Pridruženje Srbije EU-u jedini način za stablizaciju Balkana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pridruženje Srbije EU-u ‘jedini je način’ da se stabilizira zapadni dio Balkana, izjavio je u Budimpešti srbijanski predsjednik Boris Tadić.

‘Integracija Srbije, njezino pridruženje EU-u jedini je način da se na zapadni Balkan dovede stabilnost, što bi moglo poslužiti kao temelj ekonomskog razvoja’, rekao je Tadić novinarima nakon razgovora sa svojim mađarskim kolegom Laszlom Solyomom. Mađarski je predsjednik izjavio kako je njegova zemlja oduvijek podupirala napore svojih susjeda za pridruženjem EU-u te je istaknuo kako je ‘integracija Srbije u interesu cijele Europe’.

Pročitajte i ovo Donika Gervalla-Schwarz Zlosutna izjava Zastrašujuće upozorenje političarke: "Doći će do novog rata na Balkanu" Stabiliziran požar na Tenerifima "još postoji rizik" Nakon 10 dana: Napokon stabiliziran najgori požar koji je pogodio Kanarsko otočje

Život u miru

‘Integracija Srbije jamstvo je da će manjine iz Srbije, Mađarske i iz svih drugih zemalja moći živjeti u miru ondje gdje su njihovi članovi rođeni’, kazao je, čestitavši srbijanskome parlamentu što je nedavno usvojio zakon kojim se jamči poštivanje etničkih manjina u njegovoj zemlji. Tadić je zahvalio Mađarskoj koja je ‘prošle zime redovito opskrbljivala Srbiju plinom, s obzirom na energetsku krizu koju je prozročila svađa oko cijene plina između Moskve i Kijeva.’ (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene