Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skromnija verzija za skromnog Papu

Ribarski prsten pape Franje - znate li kakav je izabrao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je pred više od milijun vjernika i oko 150 političkih i vjerskih dužnosnika na Trgu svetog Petra u Vatikanu održao svečanu inauguracijsku misu, te primio ribarski prsten, jedan od papinskih simbola.

Jedan od uvodnih obreda, prije same inauguracijske mise, bio je i primanje poslušnosti kardinala, kada mu je, prema tradiciji, prišlo šest kardinala. Uslijedilo je predavanje ribarskog prstena novom Papi, a ta je čast pripala dekanu  Kardinalskog zbora Angelu Sodanu.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Ribarski prsten ili prsten svetog Petra, apostola ribara, inače dolazi u zlatnoj, srebrnoj ili zlatno-srebrnoj verziji. Papa Franjo, koji od samog početka pontifikata promovira skromnost, izabrao je, pogađate, skromniju verziju. I ne samo to.

Novi je poglavar Katoličke crkve izabrao prsten star nekoliko desetljeća, te nije tražio prsten posebno izrađen za njega. Ribarski prsten originalno je dizajnirao talijanski kipar Enrico Manfrini, koji je preminuo 2004.godine, a papinski je prsten izrađen prema njegovom originalnom modelu.  Na srebrnom ribraskom prstenu je lik Svetog Petra s ključevima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene