Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još je u bolnici

Preživjeli dječak još ne zna da su mu roditelji mrtvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Nizozemac, jedini preživijeli iz avionske nesreće u Tripoliju u kojoj je poginulo 103 ljudi, još uvijek ne zna da je ostao bez roditelja i brata.

Jučer su ga, još uvijek omamljenog od operacije, posjetili ujak i ujna koje je pozdravio smješkom te je kratko s njima razgovarao. Ed Kronenburg, iz nizozemskog ministarstva vanjskih poslova, rekao je da 9-godišnji Ruben van Assouw još ne zna da je izgubio roditelje i starijeg brata, prenosi AP. Ruben je s roditeljima i bratom putovao u Južnu Afriku kako bi po nizozemskom običaju proslavili 12. godišnjicu braka njegovih roditelja.

Pročitajte i ovo Autobus u prometnoj nesreći Vozač se branio šutnjom Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih" Mjesec dana od eksplozije u Bejrutu - 3 u tijeku akcija spašavanja Čudo mjesec dana nakon eksplozije u Libanonu: Senzori u ruševinama potvrdili otkucaje srca i disanje!

'Budan je, priča i sluša, i naravno, puno spava jer je još pod anestezijom,' rekao je dužnosnik Ed Kronenburg. Doktor Sediek ben Dellah koji je operirao dječaka rekao je da je Ruben još u šoku nakon nesreće. Međutim, dodao je da se dječak smješka, postavlja pitanja te govori što želi jesti i piti. Spašavatelji su Rubena pronašli vezanog pojasom za sjedalo. Bio je u polusvijesti i obilno je krvario na nogama.

>> Čudom preživjeli dječak identificiran je kao Ruben

Pronađen je oko 800 metara dalje od velikog komada kraja aviona što indicira na to da je sjedio na prednjim sjedalima. Glavna pedijatrica bolnice rekla je da dječak normalno diše i da su mu organi netaknuti. Dodala je da je dječak pretrpio četiri prijeloma na nogama i da je izgubio puno krvi. Vrat, lubanja i mozak nisu oštećeni i nije imao unutarnjih krvarenja. Njegovo lijevo oko, čelo i torzo su puni masnica i ogrebotina, a lijeva noga mu je u gispu. Dječaka je posjetio i sin libanonskog vođe Muammara Gaddafija, Saif al-Islam Gaddafi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene