Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satima u ledenoj vodi

Preživio temperaturu tijela od 20 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna priča stiže iz Srbije. Mladić je doživio prometnu nesreću, sletio u rijeku, ostao zarobljen u automobilu, no uspio je preživjeti.

Iako je 24-godišnji Jovica Sredojević pokušao izaći iz automobila, kojim je sletio u rijeku Toplicu pored Prokuplja, vrata na vozačkom mjestu od udara su ostala zaglavljena. Sve što je mladić uspio napraviti jest prebaciti se na stražnje sjedalo, gdje mu je voda dopirala do grla i tako čekati spas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

>> Autom sletio s drugog kata i preživio

Kako je voda bila jako hladna, vrlo brzo izgubio je svijest od hladnoće, a pod ledenom vodom proveo je četiri puna sata. Kad je napokon pronađen i hitno prebačen u bolnicu, Jovičina tjelesna temperatura iznosila je samo 20 stupnjeva Celzijusa!

Prijetilo mu i trovanje benzinom

'Niko nije vjerovao da će Jovica preživjeti, jer na ovoj temperaturi vode teško je izdržati i par minuta', ispričao je za Blic njegov otac Miroslav Sredojević. Iz vode su ga izvadila dvojica mještana sela Gornje Toponice, koji su prolazili traktorom. No, dvojac nije niti pomišljao kako ima nekoga u automobilu, već su traktorom htjeli spasiti šasiju automobila, jer im je navodno bila potrebna.

Tek kad su zagazili u vodu, opazili su kako se u automobilu netko nalazi i odmah obavijestili policiju i vatrogasce. Liječnici su mladića uspjeli povratiti i stabilizirati mu tjelesnu temperaturu, a on je začudo, samo deset sati nakon nesreće, bio pri punoj svijesti. Osim što je bio u hladnoj vodi, prijetila mu je i opasnost od ozbiljnog trovanja benzinom, jer je na stražnjem sjedalu imao kantu benzina, koji se razlio. Ipak, Jovica je čudesno i sretno preživio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene