Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova tragedija

Prevrnuo se trajekt s 200 putnika, polovica smrtno stradala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci na obalu pokušavaju dovući trajekt koji se u četvrtak zbog olujne kiše i vjetra s 200 putnika i posade prevrnuo u rijeci u blizini Dhaka, glavnog bangladeškog grada.

Po podacima policije polovica putnika je smrtno stradala. Većina su bili gradski radnici i studenti koji su se vraćali kući za vikend.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Jedan od preživjelih, koji je doplivao do obale, ispričao je novinarima da su kapetanu sugerirali da se povuče u zaklon dok nevrijeme ne prođe, ali je on to ignorirao.

Uhićen vlasnik tvrtke odgovorne za trajekt u kojem se poginulo i nestalo više od 300 osoba!

Trajekt se prevrnuo u nekoliko sekundi, rekao je drugi, koji je također doplivao do obale. Potresen je ispričao da je izgubio suprugu, sina i kćer.

Bangladeš ima veliki riječni plovni put, a zbog loših sigurnosnih standarda, trajektne nesreće sa stotinama žrtava vrlo su česte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene