Dunav, ilustracija
Dunav, ilustracija Foto: Afp

Na području Karavukova u Srbiji, na Dunavu se prevrnuo čamac s većim brojem migranata. Nestalo je šest osoba, od kojih je dvoje djece. Pretpostavlja se da su se utopili.


U ponedjeljak oko 6 sati ujutro, na području pograničnog naselja Karavukovo u Srbiji, na Dunavu se prevrnuo čamac s migrantima. Pokušali su čamcem prijeći iz Srbije u Hrvatsku.

Vezani članci Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac" Kamera Provjerenog snimila transport migranata po Hrvatskoj Kamera Provjerenog snimila transport migranata po Hrvatskoj: Ispovijest čovjeka koji je ušao u posao preko ponude na Facebooku za laku zaradu

Nakon prevrtanja čamca na Dunavu šestero migranata, od kojih je dvoje djece, vode se kao nestali. Telegraf piše kako se pretpostavlja da su se utopili te da je potraga za njihovim tijelima u tijeku.

U čamcu je bilo petnaestak migranata, a čamac se prevrnuo nedugo nakon što su odmakli od obale. Ostali migranti koji su bili u čamcu uspjeli su se spasiti iz Dunava.