Njemačka policija/Ilustracija (Foto: Sebastian Willnow/DPA/PIXSELL)
Njemačka policija/Ilustracija (Foto: Sebastian Willnow/DPA/PIXSELL) Foto: Sebastian Willnow/DPA/PIXSELL

Njemačko Savezno državno odvjetništvo pretreslo je u utorak stanove šestorice pripadnika radikalno desne scene zbog sumnje u formiranje desne terorističke organizacije.


„Osumnjičenima se predbacuje da su na temelju radikalno desnog svjetonazora unutar skupine ‚Vučje brigade’ pokrenuli osnivanje ‚Udarne brigade’ kao oružanog krila“, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Vezani članci Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak o snimci napada na policajce ispred Vlade Andrija Jarak: "Policija je objavila snimku kako bi se izbjegle brojne špekulacije. U snimku je, naravno, intervenirano iz sigurnosnih razloga"

Cilj krila je „jačanje slobodne domovine“ na principima „germanskih običaja“. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa ovaj cilj htjela postići kroz nasilne akcije.

Današnji pretresi u stanovima osumnjičenih u nekoliko njemačkih saveznih pokrajina služe prikupljanju dokaza za sumnje. Konkretno se traga za oružjem a detalji o ishodu racije bi trebali biti objavljeni u toku dana.

Aktivnosti skupine „Vučje brigade“ (Wolfsbrigade) prvi put su zabilježene prošle godine u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt ali je njezina aktivnost dosad bila ograničena na sudjelovanje u prosvjedima i kaznenim djelima širenja propagande protiv stranaca. (Hina)