Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pretjerano opijanje ubija Ruse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polovina smrti ruskih muškaraca u radnoj sposobnoj dobi uzrokovana je prekomjernim korištenjem opasnih alkoholnih pića među kojima su losioni za brijanje te sredstva za čišćenje, objavljeno je u britanskom medicinskom časopisu "Lancet".

Proizvodi, među kojima su i biljni napici spravljeni u ljekarnama, lako su dostupni, jeftini i sadrže 97 posto alkohola, dodaje "Lancet". Otkriveno je da oni sadrže vrlo malo otrova, ali su smrtonosni zbog vrlo visoke razine alkohola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uplašena sam!' ŠOKIRANA MAJKA IZ SLAVONIJE 'Djevojke natapaju tampone alkoholom da im uđe direktno u krv' Slika nije dostupna Rješenje je u boci Slušajmo starije: Gospođa proslavila stoti rođendan i poručila - ločite!

Ruski muškarci imaju izrazito kratak prosječni životni vijek - 59 godina - u odnosu na žene koje prosječno žive 72 godine.

Ljudi umiru zbog koncentracije alkohola u jeftinom i lako dostupnom obliku.

Ranija istraživanja su pokazivala da je razina potrošnje alkohola kod ruskog stanovništva, kod kojeg su pića poput votke vrlo popularna, dosta visoka.

No istražiteljska ekipa u London School of Hygiene and Tropical Medicine uzela je u obzir alkohol koji nije namijenjen za konzumaciju.

Ta je ekipa znanstvenika istražila 1.750 smrtnih slučajeva muškaraca u dobi od 25 do 54 godine u 2003. i 2005. godini u Iževsku, tipičnom ruskom gradu na Uralu.

Pretjerano opijanje - pretjerana potrošnja uobičajenih pića poput piva, vina ili akoholnih pića ili konzumacija alkohola koji za to nije bio namijenjen - utvrđeno je kao uzrok smrti u 43 posto slučajeva.

Muškarci koji su puno pili alkohol koji nije namijenjen za
konzumaciju šest su puta češće umirali od muškaraca koji uopće ne piju ili koji ne piju puno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene