Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu smrtna kazna

PRESUDU SLUŠAO BEZ EMOCIJA Mladić koji je ubio 9 osoba u crkvi proglašen krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porota saveznog suda na jugoistoku Sjedinjenih Država u četvrtak je Dylanna Roofa proglasila krivim po 33 točke optužnice nakon rasističkih ubojstva 2015. u crnačkoj crkvi u Charlestonu.

Dvadesetdvogodišnjak je saslušao presudu ne pokazujući nikakve reakcije.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Presuda za tih devet ubojstava u crkvi Emanuel de Charleston bit će izrečena početkom siječnja. Prijeti mu smrtna kazna.

Dvanaest članova porote, dvije crnkinje, jedan crnac, osam bjelkinja i jedan bijelac vijećali su samo dva sata i dali za pravo državnom odvjetniku koji im je ranije rekao da ne traže nikakve olakotne okolnosti za tog mladog ksenofoba samotnjaka.

Nakon što je u detalje pripremio napad, Dylann Roof je 17. lipnja 2015., pretvarajući se da ide na vjeronauk, počeo pucati na župljane dok su molili i ubio ih 9. Ispalio je 77 hitaca. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene