Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna odluka suda

Presude u slučaju Hypo: Kultereru 3,5 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik uprave Hypo-Alpe-Adria banke Wolfgang Kulterer nepravomoćno je osuđen u četvrtak na sudu u Klagenfurtu na tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe položaja, javljaju austrijski mediji, dodajući da su na suđenju krivima proglašena četvorica bivših čelnika te austrijske banke.

Kulterer, član uprave Guenter Striedinger, te odvjetnik banke Gerard Kuchner i njezin porezni savjetnik Hermann Gabriel nepravomoćno su osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od tri i pol do četiri i pol godine.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Sud smatra da su optuženici krivi zbog odobravanja zajma tvrtkama iz Lihtenštajna, koje su tim novcem kupile udjele u Hypovoj podružnici za leasing. Time su, smatra sud, zlouporabili svoj položaj i prekršili austrijske bankarske zakone.

Banka BayernLB iz Muenchena, koja je kupila Hypo-Alpe-Adria banku, sa zanimanjem je pratila proces u Klagenfurtu, ističu austrijski mediji. U drugom pravnom slučaju koji se vodi u Beču, banka iz Muenchena pokušava vratiti novac koji je platila za preuzimanje austrijske banke. Kultererovi odvjetnici, kao i odvjetnici drugih optuženika, odmah su najavili žalbe na presude.

Wolfgang Kulterer već je 2008. osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 140.000 eura zbog krivotvorenja bilance banke. Kulterer je svjedok i u procesu bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u slučaju uzimanja provizije za odobreni kredit Hypo banke. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene