Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili proračun za 3,5 milijuna eura

Presude dužnosnicima Hercegovačko-neretvanske županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugostupanjski sud u BiH donio je presude visokim dužnosnicima Hercegovačko-neretvanske županije koji se terete za zloupotrebu položaja.

Drugostupanjsko vijeće suda BiH osudilo je na tri godine zatvora bivšeg ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Dragana Mandića, naložilo obnovu sudskog postupka protiv bivšeg ministra Tomislava Martinovića i ravnatelja policije Srećka Glibića te je potvrdilo oslobađajuće presude protiv ostale petorice bivših uglavnom visokih hrvatskih dužnosnika u ovoj županiji, doznaje se od braniteljskih izvora.

Prema navodima odvjetnika Zdravka Rajića i Davora Šilića oslobađajuće presude su u predmetu u kojemu ih je državno Odvjetništvo BiH teretilo za zloporabe u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije potvrđene dvojici bivših premijera Josipu Merdži i Miroslavu Ćoriću, bivšem ministru Goranu Biliću, ravnatelju Draganu Brkiću te šefu krim odjela policija Seadu Šehiću.

>> U BiH prekinut lanac prijevare Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca

Žalbeno vijeće suda BiH je s jedne povećalo zatvorsku kaznu na tri godine zatvora za Mandića zbog toga što je dodijelio više vozila u vlasništvu policije drugim institucijama i pojedincima.

Sudski proces, prema istim navodima, obnovit će se protiv bivšeg ministra Martinovića i ravnatelja policije Glibića kako bi se rasvijetlile okolnosti isplate plaća prekrobrjnim hrvatskim policajcima u MUP-u.

Optužnicom je državno odvjetništvo teretilo više dužnosnika da su pričinili štetu proračunu HNŽ-a u iznosu većem od 7 milijuna maraka (oko 3,5 milijuna eura). (HIna)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene