Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba nestala 1980.

Presuda nakon 32 godine: Dingo kriv za smrt bebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 32 godine u Australiji je riješen slučaj nestanka i smrti bebe Azarije Chamberlain koja je 1980. nestala iz jednog kampa.

Nakon 32 godine australski sud donio je konačnu odluku u slučaju nestanka Azarije Chamberlain. Dingo odnosno australski divlji pas zaista je odnio tek osam tjedana staru djevojčicu, baš kao što u filmu "Krik u tami" ("A cry in the dark") koji je snimljen o nestanku malene Azarije.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Roditelji bili optuženi za ubojstvo

Podsjetimo Azarija Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock. Tijekom prvog suđenja 1982. Lindy Chamberlain-Creighton proglašena je krivom za ubojstvo kćeri i osuđena na doživotni zatvor dok je njezin tadašnji suprug proglašen krivim za sudioništvo.

Nakon pronalaska komada Azarijine odjeće u području prepunom jazbinama dinga oboje su oslobođeni svih optužbi.
Ipak, australska javnost od tada se pita što se zapravo dogodilo te noći na Ayers Rocku. I evo, 32 godine kasnije odlučeno je kako je za sve zaista kriv dingo.

Chamberlaini su sudu dostavili nove dokaze koji ih oslobađaju, a mrtvozornica koja je svjedočila na suđenju koje je počelo krajem veljače izrazila je sućut roditeljima te dodala kako vrijeme ne može izbrisati bol i tugu nakon smrti djeteta.
'Australija više ne može tvrditi kako dingoi nisu opasni. Laknulo nam je što je ova saga završena i što sada možemo nastaviti sa svojim životima i oplakati našu kći u miru', kazala je nakon objavljivanja presude Lindy Chamberlain-Creighton.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene