Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetak pisama, naslovljenih na talijanskog premijera Marija Montija, njegova preteču Silvija Berlusconija i direktore listova, pronađeno je u četvrtak navečer u jednoj pošti, objavili su mediji u petak.


Pisma bez maraka su otkrivena u centru za razvrstavanje Lamezia Terme na Kalabriji, na jugu Italije, poslana su u ime 'Pokreta oružanih proletera' (do sada nepoznate skupine), a sadržavala su prijetnje i uvrjede političkim dužnosnicima i direktorima listova te zahtjeve za reviziju 'protukriznog plana'.

'Platit ćete nam. Napast ćemo vas i to će biti rat do smrti. Proklinjat ćete protukrizne mjere i krvlju ih platiti. Više nećete mirno spavati. Olova ne manjka, a eksploziv stiže zahvaljujući arapskim prijateljima', dodaje se u poruci.

Italija treba donijeti stroge protukrizne mjere, među inima, da se povisi dobna granica za mirovinu, povise porezi i druge nepopularne mjere.

Pismo poslano Montiju sadržavalo je metak kalibra 9 mm, a pismo Berlusconiju metak od 7,65 mm isto jednako kao i Pier-Luigiju Bersaniju, predsjedniku Demokratske stranke, glavne stranke talijanske ljevice, navodi agencija Ansa.

Pisma su poslana i ministrici rada i socijalnih poslova Elsi Fornero, predsjedniku demokršćana UDC-a Pieru Fernandu Casiniju i direktorima Corriere della Sera, La Repubblice i trojici direktora manjih desno orijentiranih dnevnih listova.

Prije četiri dana rimski gradonačelnik Gianni Alemanno je primio pismo s dva metka i jednu prijetnju smrću koje su potipisale nepoznate osobe koje su se predstavile kao 'ćelija Crvenih brigada'. (Hina)

Vezani članci Ilustracija U BiH potvrđena dva nova slučaja zaraze, u Sloveniji broj zaraženih porastao na 34, oglasila se i slovenska Vlada Vili Beroš o koronavirusu Čekaju se rezultati testiranja za više osoba, ministar Beroš potvrdio da je zaraženi mladić stabilno, ali...: "Čujem da njegova djevojka također ima znakove"