Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva, ali neće biti kazne

Premorena medicinska sestra greškom zamijenila dozu krvi, pacijent umro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinska sestra zamijenila je dozu krvi dvojici pacijenata, od kojih je jedan umro. Osuđena je za ubojstvo, no ona tvrdi kako nije kriva, već da je bila premorena od posla te dekoncentrirana.

Incident se dogodio prošlog srpnja u klinici u Kölnu, a 27-godišnja Katja S. greškom je teško bolesnom 63-godišnjem pacijentu s cirozom jetre, dala krivu krvnu grupu.

Pročitajte i ovo Dijete prima cjepivo, ilustracija svima poništeni kartoni Umjesto da ih cijepi, primalja djeci davala homeopatske pripravke: Roditeljima nudila poseban "program" Slika nije dostupna Napokon pronađen lijek? Muškarcu zaraženom virusom HIV-a nakon najnovije terapije bolest nestala iz krvi

Sudac ju je proglasio krivom, ali je nije kaznio, s obrazloženjem kako se radilo o nizu nesretnih okolnosti te organizacijskom kaosu unutar klinike.

"Bila sam dekoncentrirana, jer sam bila premorena. Radila sam puna 24 sata u komadu, a taj tjedan sam iza sebe imala već 62 radna sata. Broj medicinskog osoblja nam je oskudan", rekla je u sudnici uplakana medicinska sestra.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene