Preminuo Vjekoslav Mandić
Preminuo Vjekoslav Mandić Foto: Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Mandić preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.


Ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH Vjekoslav Mandić bio je hospitaliziran prije 10 dana i nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.

Stanje mu se pogoršalo i bio je priključen na respirator.  Mandić je bio kronični srčani bolesnik. Ranije je imao je i moždani udar od kojeg se nije u potpunosti poravio.

Beba, ilustracija Kod susjeda na koronu pozitivna beba stara samo devet dana: "Majka se javila, testirali smo dojenče brzim antigenskim testom. Oboje su upućeni u bolnicu"
Koronavirus, ilustracija Posustaje li korona? Danas manje novozaraženih i preminulih: Provjerite situaciju po županijama

Vjekoslav Mandić rođen je 12. lipnja 1959. godine u Konjicu gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. 1985. godine diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, a 1998. godine položio specijalistički ispit u Zagrebu. Magistrirao je na Medicinskom fakultetu u Mostaru, gdje je i doktorirao 2013. godine.

Dužnost federalnog ministra zdravstva obavljao je u dva mandata od 2005. do 2007. godine, te od 2015. godine. Bio je član HDZ-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju