Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbliži živi rođak Nikole Tesle, William Bill Terbo, unuk Tesline starije sestre Angeline, preminuo je 14. kolovoza u svojoj kući u New Jerseyu u dobi od 89 godina, objavili su danas beogradski mediji pozivajući se na izvore bliske obitelji.


Wiillam Bill Terbo rođen je 10. travnja1930. u Detroitu, bio je izumitelj, a kako navodi Tanjug, i danas su automobilski mjenjači bazirani na jednom od njegovih izuma.

Vezani članci Boris Milošević Boris Milošević objašnjava zašto je ponosan zbog Tesle na kovanicama eura: "Hrvati su odabrali Srbina iz Hrvatske" Proslava rođendana (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Srbija na nogama nakon najave da će Tesla na hrvatski euro: "To je prisvajanje kulturnog naslijeđa"

Nikola Tesla imao je brata Danu i tri sestre, Milku, Angelinu i najmlađu Maricu, a Terbo je unuk Tesline starije sestre Angeline.

Angelina se udala za Nikolu Trbojevića s kojim je imala petero djece, trojicu sinova i dvije kćeri. Svi su bili fakultetski obrazovani, a četvero ih je nosilo titulu doktora znanosti. Angelinin sin, Nikola Trbojević bio je Terbov otac.

Poslije diplome, nakon 1973. pa sve do mirovine, radio je u Los Angelesu u području svemirske i raketne industrije.

Sa suprugom Bojanom je bio angažiran na promicanju života i djela Nikole Tesle, piše Tanjug, podsjećajući kako je Terbo bio čest sudionik međunarodnih skupova posvećenih svojem praujaku.(Hina)