Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbliži živi rođak Nikole Tesle, William Bill Terbo, unuk Tesline starije sestre Angeline, preminuo je 14. kolovoza u svojoj kući u New Jerseyu u dobi od 89 godina, objavili su danas beogradski mediji pozivajući se na izvore bliske obitelji.


Wiillam Bill Terbo rođen je 10. travnja1930. u Detroitu, bio je izumitelj, a kako navodi Tanjug, i danas su automobilski mjenjači bazirani na jednom od njegovih izuma.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić o Tesli na hrvatskim kovanicama eura: "Mogli su ga staviti na najvažnije novčanice, a ne na sitniš" Zoran Milanović Milanović bocnuo Srbiju zbog Tesle na kovanicama eura: "Boris je požrtvovno išao čelom tamo gdje se Milorad ne usudi čizmom"

Nikola Tesla imao je brata Danu i tri sestre, Milku, Angelinu i najmlađu Maricu, a Terbo je unuk Tesline starije sestre Angeline.

Angelina se udala za Nikolu Trbojevića s kojim je imala petero djece, trojicu sinova i dvije kćeri. Svi su bili fakultetski obrazovani, a četvero ih je nosilo titulu doktora znanosti. Angelinin sin, Nikola Trbojević bio je Terbov otac.

Poslije diplome, nakon 1973. pa sve do mirovine, radio je u Los Angelesu u području svemirske i raketne industrije.

Sa suprugom Bojanom je bio angažiran na promicanju života i djela Nikole Tesle, piše Tanjug, podsjećajući kako je Terbo bio čest sudionik međunarodnih skupova posvećenih svojem praujaku.(Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju