Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanje vođa u Bugarskoj

Pištolj, zlato i euri – Premijer optužio predsjednika da ga snima dronom u krevetu, pa poručio: „Oni me neće natjerati na ostavku“

Bojko Borisov i Andrej Plenković (Foto: EBS)
Bojko Borisov i Andrej Plenković (Foto: EBS) Foto: EBS
Bugarski premijer Bojko Borisov optužio je svog političkog suparnika, predsjednika Rumena Radeva, da ga je dronom snimao u krevetu pa onda pustio te snimke u javnost. Radev sve demantirao...

Bojko Borisov, bugarski premijer, optužio je predsjednika Rumena Radeva da ga je špijunirao dronom nakon što se na internetu pojavila snimka na kojoj navodno on spava na krevetu. Na drugim slikama vidi se pištolj na stoliću pored kreveta, nekoliko snopova novčanica od po 500 eura i zlatne poluge.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade? Policija, sigurnost, ilustracija - 4 "To vam ide po ciklusima" Tko prijeti državnom vrhu? Šef SOA-e u Dnevniku Nove TV progovorio o prijetnjama Milanoviću

Radev je optužbe za špijuniranje premijera dronom u krevetu odbacio. „Pilotirao sam avionima i dronovima, no nemam ništa s tim o čemu Borisov govori", rekao je bivši vojni pilot koji živi pored državne vile Borisova u Bojani pored Sofije.

Priča je započela još u srijedu navečer kada je Borisov optužio svoje političke protivnike da potkopavaju njegova nastojanja da uvede Euro u Bugarskoj ismijavajući ga. Bugarska konzervativno-nacionalistička vlada namjerava zatražiti ulazak zemlje u Europski tečajni mehanizam u srpnju, što se smatra predvorjem za euro.

"Namjeravam uvesti državu u bankarsku uniju i eurozonu", rekao je govoreći o, kako je rekao, vrlo važnom geopolitičkim zadacima. "Oni me neće natjerati na ostavku", zaključio je Borisov.

Radev je zatražio od Nacionalne službe zaštite da istraži porijeklo fotografija, a pored toga, ured tužitelja procjenjuje autentičnost snimke na kojoj je također navodno Borisov, a objavljena je na internetu. Na njoj muškarac, navodno Borisov, komentira aktualna događanja u poslovnom svijetu i istaknute političare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene