Bojko Borisov i Andrej Plenković (Foto: EBS)
Bojko Borisov i Andrej Plenković (Foto: EBS) Foto: EBS

Bugarski premijer Bojko Borisov optužio je svog političkog suparnika, predsjednika Rumena Radeva, da ga je dronom snimao u krevetu pa onda pustio te snimke u javnost. Radev sve demantirao...


Bojko Borisov, bugarski premijer, optužio je predsjednika Rumena Radeva da ga je špijunirao dronom nakon što se na internetu pojavila snimka na kojoj navodno on spava na krevetu. Na drugim slikama vidi se pištolj na stoliću pored kreveta, nekoliko snopova novčanica od po 500 eura i zlatne poluge.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevjerojatna biografija bugarskog Batmana koji se uplašio naroda! Slika nije dostupna VIDEO Kako je Milanovića sleđa iznenadio bugarski premijer...

Radev je optužbe za špijuniranje premijera dronom u krevetu odbacio. „Pilotirao sam avionima i dronovima, no nemam ništa s tim o čemu Borisov govori", rekao je bivši vojni pilot koji živi pored državne vile Borisova u Bojani pored Sofije.

Priča je započela još u srijedu navečer kada je Borisov optužio svoje političke protivnike da potkopavaju njegova nastojanja da uvede Euro u Bugarskoj ismijavajući ga. Bugarska konzervativno-nacionalistička vlada namjerava zatražiti ulazak zemlje u Europski tečajni mehanizam u srpnju, što se smatra predvorjem za euro.

"Namjeravam uvesti državu u bankarsku uniju i eurozonu", rekao je govoreći o, kako je rekao, vrlo važnom geopolitičkim zadacima. "Oni me neće natjerati na ostavku", zaključio je Borisov.

Radev je zatražio od Nacionalne službe zaštite da istraži porijeklo fotografija, a pored toga, ured tužitelja procjenjuje autentičnost snimke na kojoj je također navodno Borisov, a objavljena je na internetu. Na njoj muškarac, navodno Borisov, komentira aktualna događanja u poslovnom svijetu i istaknute političare.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju