Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Reforma nije posao za žene'

Premijer na sudu zbog seksističkih izjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske aktivistkinje tuže premijera Azarova zbog seksističkih izjava da žene ne mogu u krizi provesti reformu.

Dvije ukrajinske aktivistkinje za ženska prava rekle su u srijedu da su protiv premijera Mikole Azarova podigle tužbu zbog njegove izjave da provedba reforma nije posao za žene, što su ocijenile seksizmom. 'Te su izjave nedvojbeno diskriminacijske', rekla je Olena Suslova, čelnica nevladine organizacije Žensko središte za informiranje i savjetovanje.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

'Njima se niječe pravo više od polovine ukrajinskog stanovništva da sudjeluje u reformi zemlje', dodala je Suslova. 'Želim demanti, ispriku i simboličnu novčanu kaznu od jedne hrivnje (0,08 eura)', kazala je. Suslova i njezina kolegica Katerina Levčenko, predsjednica nevladine organizacije La Strada u Ukrajini koja se bori protiv krijumčarenja ljudi, dodale su da su podigle dvije gotovo istovjetne tužbe na dvama sudovima u Kijevu, kako bi bile sigurne da će se barem jedna prihvatiti.

Dana 19. ožujka, jedva tjedan dana nakon imenovanja na premijersku dužnost, Azarov je izjavio da provedba reforma u vrijeme krize nije posao za žene, tumačeći izostanak žena u svojoj vladi. Azarovljev ured za tisak poslije je rekao da su mediji 'krivo prenijeli' te izjave. Azarov je na premijerskoj dužnosti zamijenio karizmatsku i energičnu Juliju Timošenko, prvu ukrajinsku premijerku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene