Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u crkvi

Premijer Haitija preživio pokušaj atentata: Iza napada stoje "banditi i teroristi", izdane tjeralice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani napadači pokušali su u subotu ubiti premijera Haitija Ariela Henryja, za vrijeme proslave dana neovisnosti te zemlje, rekli su u ponedjeljak dužnosnici.

Do incidenta je došlo kada je Ariel Henry sudjelovao na svečanosti u crkvi u gradu Gonaïves, 150 kilometara udaljenom od glavnog grada Port-au-Princea.

Pročitajte i ovo Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu

Videosnimke postavljene online prikazuju premijera i njegovu pratnju kako žure prema automobilima dok se čuje intenzivna pucnjava.

Ariel Henry osigurava funkcioniranje države od ubojstva predsjednika Jovenela Moïsea 7. srpnja.

Henry je obećao borbu protiv moćnih bandi za koje se smatra da su odgovorne za val otmica i za preuzimanje kontrole nad većim dijelom opskrbe zemlje plinom.

Ured premijera rekao je da "banditi i teroristi" stoje iza pokušaja ubojstva, te da su izdane tjeralice za osumnjičenima.

U Gonaivesu je potpisana deklaracija o neovisnosti Haitija 1. siječnja 1804.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene