Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dužnosici se nadaju da će se 71-godišnjakinja, koja je nakon napada prebačena u bolnicu, oporaviti. U bolnici su završila i tri vatrogasca koja su izašla na teren.


Ženu iz Kalifornije napao je roj od 75 tisuća pčela ubojica. 71-godišnjakina je zaprimljena u bolnicu s više od 1.000 uboda nakon incidenta koji se dogodio u Palm Desertu. Iako u stanju šoka, svi se nadaju da će se opraviti. Na teren su izašli vatrogasci koji su zatekli ženu od glave do pete prekrivenu pčelama. Tijekom spašavanja nekoliko vatrogasaca također je zaradilo ubode po licu, rukama i vratu, a tri su odvedena u bolnicu, piše IB Times.

POMOR PČELA: Europi nedostaju pčele, nema tko oprašivati usjeve

Vezani članci Ubod pčele (Foto: thechive.com) - 3 Prirodna alternativa: Što će im skupi silikoni kad postoji ubod pčele? Spiralna košnica (Foto: Tim Heard/Reddit) Misterij: Nitko ne zna zašto ove pčele grade spiralnu košnicu

Pčele su na ženu nasrnule kada je izašla iz automobila. Košnicu su izgradile u metalnoj kutiji, a uznemirio ih je radnik koji je došao provjeriti instalacije. Kada je podigao poklopac kutije, bijesne pčele napale su nekoliko susjeda, među kojima i nesretnu ženu.

Pčele su kasnije omamljene pomoću dima i u košnicama prebačene farmerima koji će ih koristiti za oprašivanje usjeva. Inače, osoba, pod uvjetom da nije alergična na ubod pčele, može izdržati oko 10 uboda na pola kilograma težine, što znači da odrasla osoba može preživjeti oko 1500 uboda.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook