Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je kontroverzni tenk koji je postavljen na stadionu Crvene zvezde uoči utakmice Young Boysa i postavljanje traktora pod zapadnom tribinom Dinamova stadiona Maksimir u Zagrebu.

Galerija


Zbog postavljenog tenka uslijedio je pravi mali rat na društvenim mrežama. Dan nakon, kako su neki protumačili, provokacije Crvene Zvezde, pod zapadnom tribinom Dinamovog stadiona netko je parkirao traktor.

Vezani članci Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera (Foto: Srdjan Ilić/PIXSELL) - 3 Vučić zadovoljan šopingom: "Jasno vam je zašto ih zovu vražjim kočijama" Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) "Njegovo pravdanje oružane pobune protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih je neprihvatljivo"

"Iznenađen sam gledao histeričnu kampanju. Ovo nema veze s Vukovarom. Sve što je objavljeno bila je notorna laž", rekao je Vučić. Kaže kako bi više volio da je simbol Crvene zvezde nešto drugo, ali da su tako odlučili navijači. Zatim se osvrnuo i na traktor koji je kao odgovor bio postavljen na Dinamovom stadionu.

"Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije nitko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi, politički, analitički - kakvi hoćete.

Što se tiče nesreće srpskog naroda, mogu samo reći da nema dovoljno suza... Ni cijeli Dunav, ni cijeli Savu da izlijete nemaju dovoljno vode, koliko ima suza u Srbiji zbog sudbine našeg naroda u Hrvatskoj", napomenuo je Vučić i dodao da je tenk obična maketa napravljena od iverice, prenosi N1.rs.

Neki srpski mediji napisali su kako se radi o tenku iz Vukovara, ali iz beogradskog kluba to su u utorak demantirali. "To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu", kazali su iz Zvezde za Gol.hr.