Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao "histeričnu kampanju"

Vučić o tenku i traktoru: "Razumijem Hrvate. Njima su da je taj tenk iz Vukovara rekli srpski mediji, srpski lažovi, politički, analitički - kakvi hoćete"

Prosvjedi u Srbiji (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Prosvjedi u Srbiji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) Foto: Sr?an Ili?/Pixsell +0 Prosvjedi u Srbiji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je kontroverzni tenk koji je postavljen na stadionu Crvene zvezde uoči utakmice Young Boysa i postavljanje traktora pod zapadnom tribinom Dinamova stadiona Maksimir u Zagrebu.

Zbog postavljenog tenka uslijedio je pravi mali rat na društvenim mrežama. Dan nakon, kako su neki protumačili, provokacije Crvene Zvezde, pod zapadnom tribinom Dinamovog stadiona netko je parkirao traktor.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade

"Iznenađen sam gledao histeričnu kampanju. Ovo nema veze s Vukovarom. Sve što je objavljeno bila je notorna laž", rekao je Vučić. Kaže kako bi više volio da je simbol Crvene zvezde nešto drugo, ali da su tako odlučili navijači. Zatim se osvrnuo i na traktor koji je kao odgovor bio postavljen na Dinamovom stadionu.

"Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije nitko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi, politički, analitički - kakvi hoćete.

Što se tiče nesreće srpskog naroda, mogu samo reći da nema dovoljno suza... Ni cijeli Dunav, ni cijeli Savu da izlijete nemaju dovoljno vode, koliko ima suza u Srbiji zbog sudbine našeg naroda u Hrvatskoj", napomenuo je Vučić i dodao da je tenk obična maketa napravljena od iverice, prenosi N1.rs.

Neki srpski mediji napisali su kako se radi o tenku iz Vukovara, ali iz beogradskog kluba to su u utorak demantirali. "To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu", kazali su iz Zvezde za Gol.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene