Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik poljske vlade pušio marihuanu i pio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik poljske vlade Donald Tusk, član desno liberalne Građanske platforme (PO) u mladosti je pušio marihuanu i pio, priznao je u razgovoru za jedne poljske novine.

U intervjuu za politički časopis "Newsweek Polska", Tusk je progovorio o tamnim stranama svoje prošlosti. U razgovoru, čiji su dijelovi objavljeni u nedjelju na internetu, Tusk je priznao da je kao mladić redovito sudjelovao u pijankama i pušio marihuanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

"Život u radničkim hotelima i taj način rada ne potiču baš na čitanje Platona", opisao je Tusk vrijeme dok je radio za zadrugu Swietlik, koja se bavila bojenjem dimnjaka i visokih građevina.

Tusk, koji je završio studij prava, zbog pripadnosti oporbenim krugovima nije mogao raditi u svojoj struci.

"Električare iz susjedne sobe nisam uopće nikad vidio trijezne", dodao je.

Sjećanja sadašnjeg predsjednika poljske vlade što ih je odlučio podijeliti s javnošću, sežu još dalje. Otac mu je bio vrlo strog i tukao ga je remenom, otkrio je.

"Mogao sam birati hoće li uzeti široki ili uski remen, na taj sam način shvatio značenje pojma slobode izbora". Stoga je smrt oca kod njega izazvala "određeno olakšanje", zbog čega danas osjeća "stanoviti sram".

Tuskov opis njegova ranijeg odnosa naspram Crkvi u Poljskoj su ocijenjena provokativnima. Ispričao je da ga je svećenik na vjeronauku "hranio besmislicama". Vjeroučitelj je, tvrdi Tusk, tvrdio da će onoga tko u roku od sat vremena nakon pričesti pljune na pod smjesta pogoditi grom. Tusk je, naravno, to odmah isprobao.

Kasnije, kad je odlučio osnovati obitelj, odbio je crkveno vjenčanje, ali je to nadoknadio prije tri godine.

Poljska oporba tvrdi da je Tuskova javna ispovijed samo reklamni trik.

"Objavio je priznanje jer se u javnosti pojavljuje sve više informacija o njegovoj prošlosti", izjavio je predsjednik kluba zastupnika desno konzervativne stranke Pravo i pravednost (PiS) listu "Nasz Dziennik".

Nasuprot tome, vladina povjerenica za borbu protiv korupcije Julia Pitera izjavila je da Tuskove izjave "stvaraju povjerenje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene