Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je Izrael za ubojstvo iranskog nuklearnog fizičara Masuda Alija Mohamadija u utorak u Teheranu i rekao kako smatra da je on ubijen 'cionističkom metodom'.


'Metoda ubojstva Alija Mohamadija je cionistička metoda', rekao je Ahmadinedžad, prenosi agencija Mehr tijekom puta na jug zemlje. 'Ta metoda pokazuje stupanj mržnje naših neprijatelja', dodao je. 'Naši neprijatelji ne mogu Iranu oduzeti znanost eliminiranjem naših znanstvenika', rekao je dužnosnicima pokrajine Kuzistana.

Masud Ali Mohamadi, slavni fizičar koji je predavao na sveučilištu Teherana, a radio je i za Čuvare revolucije, iranske elitne vojne snage, ubijen je u utorak u eksplozije motocikla-bombe pri izlasku iz kuće. Iranski dužnosnici i službeni mediji taj atentat pripisuju izraelskim i američkim obavještajnim službama. (Hina)

Vezani članci Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma (Foto: AFP) Iran će još smanjiti svoje obveze iz nuklearnog sporazuma Tanker u plamenu (Foto: AFP) Drama na Bliskom istoku: Iran "kategorički odbacio" umiješanost u napade na tankere