Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo na poljskom

Tusk će objaviti memoare pod naslovom ''Iskreno''

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk (Foto: AFP)
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk (Foto: AFP) Foto: Afp
Predsjednik Europskog vijeća u odlasku Donald Tusk objavit će memoare o svojem mandatu na vrhu europske politike, objavio je u utorak poljski izdavač.

Pod naslovom "Iskreno", memoari će biti objavljeni na poljskom u prosincu, a objava na drugim jezicima moguća je kasnije, objavila je izdavačka kuća Agora. Memoari počinju njegovim stupanjem na dužnost na čelu Europskog vijeća 2014.

U knjizi se spominju teroristički napadi u Parizu i Bruxellesu, migrantska kriza koja je potresla Europu 2015., saga s Brexitom i ubojstvo gradonačelnika Gdanjska Pawela Adamowicza. Govori i o svojim susretima sa svjetskim čelnicima kao što su Barack Obama, Angela Merkel i Boris Johnson.

Pročitajte i ovo Britanski parlament (Foto: AFP) - 2 Prvo London, pa Bruxelles EU čeka odluku britanskog parlamenta: ''Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se postigne uređen Brexit"

U knjizi se prezentira i njegova vizija Europe, navodi izdavačka kuća. Objava knjige potaknula je nagađanja da bi se Tusk mogao pokušati vratiti u domaću politiku i kandidirati na predsjedničkim izborima 2020.

Tusk je bio premijer od 2007. do 2014., a već je objavio nekoliko knjiga, uključujući onu o povijesti Gdanjska i njegovim liberalnim političarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene