Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić doputovale su u subotu prijepodne u Srebrenicu gdje predvode hrvatsko izaslanstvo na središnjoj komemoraciji posvećenoj Bošnjacima ubijenim u genocidu 1995. godine.


Po dolasku u Srebrenicu Grabar Kitarović i Pusić su se uputile u memorijalni kompleks u Potočarima gdje su ih dočekali načelnik općine Ćamil Duraković i predstavnici udruga koje okupljalju preživjele Srebreničane i članove obitelji ubijenih.

Vezani članci Mnogo HDZ-ovaca (Foto: Dnevnik.hr) Vruća politička jesen u Saboru: HDZ raspravlja o aktualnim pitanjima, ali i dalje iskri na relaciji Plenković - Kovač Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Predsjednica optimistična uoči predsjedničke kampanje: ''Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama''

"Dobrodošla kraljice Balkana i nado Bosne i Hercegovine", kazala je uz srdačni pozdrav hrvatskoj predsjednici Hatidža Mehmedović, predsjednica udruge "Majke Srebrenice".

SREBRENICA - Grabar Kitarović: Zajedno sa svima vama poklanjam se žrtvama koje su život izgubile u bezumnom zločinu

Hrvatska predsjednica i ministrica vanjskih poslova nakon toga su se upisale u knjigu žalosti otvorenu u muzeju smještenom u kompleksu u kojemu je tijekom rata bila baza vojnika iz tadašnjeg sastava mirovnih snaga Ujedinjenih naroda (UNPROFOR).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook