Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pred očima djece ubijao im ljubimce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnik Živoderske službe, Meho Šišić, po nalogu direktora Osnovne škole "Brčanska Malta" u Tuzli, Faruka Hadžića, i poduzeća "Komunalac", sačmaricom je ubijao pse lutalice i to pred očima najmlađih učenika škole, koji su skrbili za nesretne životinje.

Navodno, Šišić je dobio nalog da prije početka nastave "skloni" skupinu pasa koji se okupljaju u dvorištu. No, kako pasa nije bilo u dvorištu, pričekao je dolazak učenika znajući da će se za njima pojaviti psi, jer su ih hranili i igrali se s njima.

Pročitajte i ovo Ilustracija apel policije Napadi pasa na ljude u Istri: Nakon incidenta, djevojka pokušala pobjeći policiji, pa progutala paketić droge Situacija u Međimurju je pred eskalacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Provjereno ponovno upozorava Suživot skoro nemoguć: Socijalnu pomoć troše na alkohol, primaju dječje doplatke, a djeca ne idu u školu

Manja grupa pasa došla je s djecom oko 7.30.sati. 

Pojavio se tad i živoder Šišić te ubijao sačmaricom jednog po jednog, među ostalima i dvomjesečno štene. 

Ovaj stravičan događaj uzbudio je i stanovnike okolnih zgrada te neke nastavnike koji su prosvjedovali zbog načina "rada" živodera, ali i zbog toga što su psi bili mirni i nikada nisu nikoga napali.

Jedan od pasa, skotna kuja Beta, uspjela je pobjeći, ali je sačmom pogođena u oko, uho, vrat i nogu. 
Djeca su je sklonila te poslije umotala, nakon čega je odvezena u Veterinarsku stanicu, gdje su joj dali antibiotike. 
Ne zna se hoće li preživjeti.

Odgovorna osoba u Općinskoj službi za komunalne poslove, Alma Bubić, rekla je da po ugovoru s komunalcima, lutalice smiju likvidirati do sedam sati ujutro. 

U "Komunalcu" negiraju da je Šišić pse ubijao poslije tog vremena, iako ima dosta svjedoka. Roditelji i nastavnici pokrenuli su potpisivanje peticije protiv nehumanog ubijanja pasa na ulicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene