Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otrkiće dnevnika ruskog oficira nanovo potvrđuje da su zapadni saveznici - Rusi, Amerikanci, Francuzi - činili strašne zločine.


U Treptower parku u Berlinu nalazi se spomenik ruskom vojniku koji za ruku drži malenu njemačku djevojčicu. Na spomeniku piše - sovjetski vojnici spasili su europsku civilizaciju od fašizma.

No, neki smatraju da bi mu bolje odgovarao naziv 'spomenik nepoznatom silovatelju'. Naime, Staljinovi vojnici silovali su i zlostavljali tisuće njemačkih žena i djevojčica koje su zatekli u oslobođenom Berlinu.

Vezani članci Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa Jezive zgrade (Foto: Nikita Nomerz) - 24 Oronule, napuštene zgrade jezive su same po sebi, no on ih je učinio još strašnijima

Posljednje u nizu svjedočanstava koje baca novo svjetlo na mračna, ratna zbivanja je dnevnik Vladimira Gelfanda, židovskog poručnika iz Ukrajine u Crvenoj armiji. Dnevnik je pronašao njegov sin Vitaly, a u njemu su opisani strašni događaji kojima je Gelfand svjedočio na putu prema Berlinu, piše Telegraph.

Jedno od najpotresnijih svjedočanstava je ono kada u predgrađu Berlina susreće grupu njemačkih žena koje bježe.

'Na licima im vidim stravu. Ispričale su mi što se dogodilo prve noći kada je Crvena armija ušla u grad. Jedna je od djevojaka podignula suknju i kazala mi: 'Ovdje su me ozlijedili. Najmanje 20 muškaraca.' Potom je zaplakala i bacila se na mene: 'Spavaj sa mnom. Čini što želiš! Ali samo ti.'

Heroji, ali i silovatelji: Saveznici silovali 860.000 Njemica?

Pokušala se tako zaštititi od novih silovanja koja su bila neminovna. Slična je situacija, također prema dnevniku jedne Njemice, opisana i u knjizi 'A woman in Berlin' prema kojoj je snimljen film 'Anonimna'. Dok se skrivaju u podrumu, ona i druge žene zabavljaju se crnohumornim šalama tipa 'Bolje Rus na tebi, nego Jenki na nebu', aludirajući da je bolje biti i silovana nego poginuti od bombe. 'Anonimna' je nakon višestrukih silovanja odlučila pronaći svog zaštitnika među ruskim vojnicima pa je tako dijelila krevet sa zapovjednikom iz Lenjingrada.

'Nipošto se ne bi moglo reći da me je general silovao. Radim to za slaninu, maslac, šećer, svijeće... Osim toga, sviđa mi se zapovjednik, a što manje želi od mene kao muškarac draži mi je kao osoba', napisala je u dnevniku.

'Anonimna' je ohrabrila mnoge žene da progovore o svojim strašnim traumama, a među njima je i Ingeborg Bullert, 90-godišnjakinja koja danas živi u Berlinu.

I nju su silovala dvojica ruskih vojnika kada je izašla iz podruma kako bi pronašla nešto čime bi zapalila vatru.

'Da bi dobile žig za hranu, morale smo dokazati da nemamo nikakvu spolnu bolest. Sjećam se da je kod doktora čekalo stotine žena od 15 do 55 godina da bi mogle dobiti potvrdu', ispričala je.

No, nisu samo Rusi silovali njemačke žene, činili su to i Amerikanci, Britanci i Francuzi, ali Rusija najviše bježi od činjenica nazivajući to 'zapadnjačkim mitom'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook