Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruka nesreća na krstarenju

Pozlilo joj na brodu, pozvani spasioci, ali im je pala u Arktički ocean

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka Janet Richardson imala je dvostruku nesreću na krstarenju; prvo joj je pozlilo, a kada je po nju stigla pomoć s čamcem, nesreta Janet pala je spasiocima u ledenu vodu.

73-godišnjoj Janet pozlilo je tijekom putovanja Arktikom. Kako se nije radilo o prolaznoj slabosti već navodnom izljevu krvi u mozak, kapetan broda Ocean Countess pozvao je pomoć, piše Daila Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće" Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome

Pomoć je čamcem stigla iz Norveške, a Janet je polegnuta na nosila čekala spuštanje s broda. No, zbog nemirnog mora čamac i brod su se udaljili jedno od drugog baš u trenutku kada je Jenifer na nosilima trebala biti spuštena. Žena je pala u ledeno more koje je bilo temperature svega - 3 stupnja.

Četiri minute u ledenoj vodi

Spasiocima su trebale su im četiri minute da ženu iz mora izvuku van, a cijelu dramu snimao je putnik s broda. Pothlađena Janet prebačena je u bolnicu u norveškom gradu Bodo, a stanje joj je vrlo ozbiljno. Liječnici su je na putu do bolnice čak nekoliko puta oživljavali.

Iz norveške bolnice Janet je, nakon pregleda srca i pluća, prošli tjedan prebačena u Veliku Britaniju na odjel intenzivne njege. Izvršena joj je traheotomija pa ne može govoriti, a liječnici ozbiljno sumnjaju da ima većih problema s bubrezima.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene