Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita novinara i rasističko nasilje

Poziv Rusiji za provedbu preporuka UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija za ljudska prava Amnesty International pozvala je u petak Rusiju da provodi preporuke UN-ova Vijeća za ljudska prava o zaštiti novinara i o rasističkom nasilju.

'Ruske vlasti trebaju prihvatiti i provoditi preporuke za koje se zalažu druge države a koje je danas prihvatilo Vijeće za ljudska prava UN-a kako bi se popravilo stanje ljudskih prava u zemlji', zatražila je ta nevladina organizacija u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Preporuke izdane nakon prvog Općeg periodičnog ocjenjivanja (EPU) Rusije u UN-u, omogućit će civilnom društvu da 'uživa slobodu govora, okupljanja i udruživanja' i da zajamči 'odgovornost za sve čine rasizma, mučenja ili drugog lošeg postupanja', ocijenio je direktor međunarodnih programa Amnestyja, Martin Macpherson, kako se prenosi u priopćenju.

U prigodi ocjenjivanja Rusije u UN-ovu Vijeću sigurnosti mnoge su države zatražile da se provede istraga o ubojstvima novinarke Anastasje Baburove i odvjetnika Stanislava Markelova koji su ustrijeljeni 19. siječnja u samom središtu Moskve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene