Tisućama stanovnika Kalifornije naloženo je da napuste svoje domove zbog požara koji se širi velikom brzinom. Životinje su prepuštene same sebi.

Galerija


Zbog jakih vjetrova požari se i dalje velikom brzinom šire Kalifornijom, tolikom da su životinje ostavljene da se pobrinu same za sebe.

Vezani članci Gori trava / Ilustracija Palio pokošenu travu pa pao i poginuo: Već treći slučaj ove godine, vatrogasci poslali upozorenje Požar na sukošanskoj rivi Drama na rivi u Sukošanu: Buknuo požar na plovilu i nastavio se širiti, vatrogascima u pomoć priskočili mještani

Ne čudi zato prizor koji su na autocesti zabilježile kamere - pored automobila prometnicom je galopirao konj u pokušaju da se spasi od plamena i dima koji se sve više šire.

U utorak popodne vatra je izbila u San Bernardinu, istočno od Los Angelesa, a zbog snažnog vjetra požar se proširio i zaprijetio raznim gradskim četvrtima.

Vatrogasci su izvijestili da je požar zahvatio neke garaže, ali niti jedna kuća na tom području zasad, srećom, nije nastradala. Stotine domova i poslovnih objekata su spašeni.

No, na drugim područjima koja je zahvatio požar, sjeverozapadno od Los Angelesa, desecima tisuća ljudi naloženo je da napuste svoje domove. U dva požara izgorjelo je 30-ak domova.