Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požari haraju jugom Španjolske i na Kanarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine vatrogasaca bori se s požarima na Kanarskim otocima i jugu Španjolske gdje je vatra progutala tisuće hektara šume i makije, rekli su dužnosnici.

Na najvećem otoku otočja Gran Canaria požar koji je uništio 3500 hektara šume borova i eukaliptusa, nakon što su ga vatrogasci stavili pod nadzor, oživio je vjetar koji je puhao tijekom noći.

Pročitajte i ovo Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome" Slika nije dostupna Na Kanarima uhvaćeno 600 ilegalnih imigranata

Nakon što je priznao da je podmetnuo požar zbog toga što mu nije obnovljen radni ugovor pritvoren je šumar.

Tijekom vikenda je na manjem otoku La Gomera vatra uništila 160 hektara vegetacije u blizini nacionalnog parka Garajonay.

Na španjolskom jugu u okolici Cordobe vatrogasci se bore s požarom koji je do sada poharao 4000 hektara. Vjeruje se da je izazvan slučajno ispaljivanjem projektila tijekom vojnih vježbi a vatrogasci nisu ušli na to područje iz straha da bi ostaci projektila mogli eksplodirati.

Na jugozapadu u blizini Huelve bijesni požar nepoznatih dimenzija stvarajući stup dima vidljiv u cijeloj pokrajini. Izviješteno je i o izbijanju požara u blizini Seville na jugu i Tarragone na istoku zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene