Vatrogasci gase požar (Ilustracija: AFP)
Vatrogasci gase požar (Ilustracija: AFP)

Petero je djece poginulo, a majka je prevezena u bolnicu u Pittsburgu, nakon što je u ranim jutarnjim satima buknuo požar u jednom objektu u gradu Erie u američkoj saveznoj državi Pennsylvania.


Rano u nedjelju oko jedan sat iza ponoći, prema lokalnom vremenu buknuo je požar u kući u kojoj se, kako kažu susjedi, nalazi privatni centar za brigu o djeci preko noći.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu Policija, ilustracija U Lovranu zapaljen auto, a pokraj Cresa brod na kojem je preminuo nepoznati muškarac: Policija ta dva događaja dovodi u vezu

Poginulo je petero djece koja su bila stara od osam mjeseci do sedam godina.

Iz kuće u plamenu spašavalo se sedmero osoba. Kada je buknuo požar, susjedi su čuli vriskove tinejdžera koji su bježali s kata kuće kroz prozor preko nadstrešnice. Vikali su da se unutra nalaze i mala djeca.

Susjeda Danika Scott ispričala je za USA Today da se požar proširio jako brzo.

Jedan od susjeda pokušao je ući u kuću kroz ulazna vrata, ali nije mogao zbog gustog dima. Vatrogasci su uspjeli izvući sve iz kuće, ali na žalost za njih petero nije bilo spasa, piše Eire News Today. Trebalo im je četiri sata da ugase požar.

Istražitelji vjeruju da je požar buknuo u dnevnoj sobi na prvom katu. Traži se uzrok požara, a nagađa se da je možda i podmetnut.