Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šteta od 37.5 milijuna kuna

Požar u Čitluku: Vlada najavila pomoć radnicima i tvrtkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar financija Vjekoslav Bevanda rekao je u Čitluku da će vlada tog entiteta pomoći radnicima i tvrtkama koje su potpuno izgorjele u katastrofalnom požaru koji je u toj općini buknuo u subotu.

Ministar Bevanda razgovarao je s radnicima i vlasnicima tvrtaka koje su u požaru potpuno izgorjele, a šteta se procjenjuje na 10 milijuna maraka (oko 37,5 milijuna kuna). 'Vlada Federacije sutra će održati izvanrednu sjednicu zbog stanja u Čitluku. Tražit ću da vlada jednokratno pomogne radnicima koji su preko noći ostali bez posla', rekao je Bevanda. Dodao je kako od Vlade Federacije, županije i lokalnih vlasti u Čitluku očekuje da pomognu oporavku tvrtaka AMG-Roll, Odiseja 97 i M&Z COMPANY, čiji su pogoni izgorjeli u požaru.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Petra Buljan, novinarka primopredaja u četvrtak Damir Habijan službeno je novi ministar, nagađa se tko će ga zamijeniti u saborskim klupama: "To neće biti lako"

>> Stravičan požar uništio tvornice u Čitluku

U čitlučkoj općini održana je izvanredna sjednica Općinskoga vijeća. Načelnik Ivo Jerkić ocijenio je da je požar doveo Čitluk u stanje elementarne nepogode. 'Stotinjak ljudi ostalo je bez posla, to ne bi podnijeli ni daleko veći gradovi od Čitluka', rekao je Jerkić. Policija i dalje istražuje uzroke požara, a ne isključuje se ni mogućnost da je podmetnut. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene