Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Golemi šumski požar približio se na samo nekoliko desetaka metara do jednog od najvažnijih američkih istraživačkih centara, Los Alamosu.


Strahuje se za šest milijuna litara nuklearnog otpada. Vlasti uvjeravaju da je stanje pod nadzorom. S vatrenom se stihijom bori više od 600 vatrogasaca uz pomoć pripadnika nacionalne garde. Požar je do sada progutao gotovo 200 kilometara četvornih. Evakuirano je oko deset tisuća ljudi. Centar je izgrađen u vrijeme Drugog svjetskog rata kada je u njemu stvorena prva atomska bomba.

Vezani članci Kreće protupožarna sezona - 3 Koliko je Hrvatska pripremljena za požare? Banožić o kanaderima i letjelicama: ''Dva su na redovnom popravku, jedan od ptice...'' Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Automobil se zapalio zbog tehničkog kvara na motoru, u njemu pronađeno tijelo nepoznate osobe

Nismo izgubili ni jednu zgradu u laboratoriju ili u gradu i ne planiramo ih izgubiti. 'Nismo izgubili ni jednu zgradu u laboratoriju ili u gradu i ne planiramo ih izgubiti', rekao je Doug Tucker, vatrogasni zapovjednik Los Alamosa. 'Nije bilo nikakvog oslobađanja radioaktivnih i opasnih materijala.  Ponavljam nije ga bil', dodao je Charles McMillan, direktor laboratorija u Los Alamosu.