Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatru gasi 600 vatrogasaca

Požar prijeti istraživačkom centru, nuklearni otpad u opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi šumski požar približio se na samo nekoliko desetaka metara do jednog od najvažnijih američkih istraživačkih centara, Los Alamosu.

Strahuje se za šest milijuna litara nuklearnog otpada. Vlasti uvjeravaju da je stanje pod nadzorom. S vatrenom se stihijom bori više od 600 vatrogasaca uz pomoć pripadnika nacionalne garde. Požar je do sada progutao gotovo 200 kilometara četvornih. Evakuirano je oko deset tisuća ljudi. Centar je izgrađen u vrijeme Drugog svjetskog rata kada je u njemu stvorena prva atomska bomba.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Nismo izgubili ni jednu zgradu u laboratoriju ili u gradu i ne planiramo ih izgubiti. 'Nismo izgubili ni jednu zgradu u laboratoriju ili u gradu i ne planiramo ih izgubiti', rekao je Doug Tucker, vatrogasni zapovjednik Los Alamosa. 'Nije bilo nikakvog oslobađanja radioaktivnih i opasnih materijala.  Ponavljam nije ga bil', dodao je Charles McMillan, direktor laboratorija u Los Alamosu.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene