Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Kaliforniji

Požar izmaknuo kontroli: Kuće izgorjele, stanovnici bježe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požar u Kaliforniji koji se brzo širi u četvrtak je izmaknuo nadzoru u podnožju brda istočno od Los Angelesa, uništio dvije kuće i primorao desetke stanovnika na bijeg, rekli su vatrogasci policija.

Požar nazvan Colby izazvala su tri kampera prije zore u šumi na oko 60 kilometara istočno od središta Los Angelesa. Do sredine prijepodneva vjetar je proširio požar koji je spalio gotovo sedam četvornih kilometara, rekli su vatrogasci Los Angelesa.

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Gusti stup dima diže se nad istočnim Los Angelesom i proteže prema pacifičkoj obali. Vozačima se savjetuje da se ne približavaju mjestu požara a oko 700 vatrogasaca uz pomoć osam zrakoplova i sedam helikoptera nastoji sačuvati kuće i spriječiti širenje požara.

VIDEO Prah i pepeo nakon strašnog požara: Izgorio drevni tibetanski grad

Tri mladića koja su viđena kako napuštaju područje gdje je požar počeo odvedena su u pritvor, rekao je načelnik policije grada Glendore Tim Staab. Svaki od njih je uhićen zbog sumnje u izazivanje požara nemarom i određena im je jamčevina od po 20.000 doolara, rekao je.

"Navodno su postavili logorsku vatru i u nju bacali papir kada je povjetarac izazvao požar", rekao je Staab.

Zbog požara su vlasti stanovnicima dijelova Glendore i susjedne Azuse naredile da napuste domove i najavile da bi mogle narediti daljnje evakuacije ako se požar proširi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene