Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja na internetu

Povreda privatnosti: Tužila Google za 15 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google se našao u škakljivoj situaciji, u kojoj je temeljem sudskog naloga morao razotkriti identitet svoje blogerice, nakon što se ona putem bloga porječkala s modelom Vogue časopisa, Liskulom Cohen. Zbog tog su zaradili tužbu od čak 15 milijuna dolara.

Cohen se zabrinula da netko iz kruga njezinih osobnih prijatelja objavljuje njezine osobne informacije, nakon što su na stranicama Googleovog blog servisa osvanule informacije o njezinim higijenskim i seksualnim navikama. Zbog tog je od suda zatražila razotkrivanje identiteta autora tih informacija, nazivajući komentare štetnima za njezin ugled te je tužbu na sudu i dobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Tako je na vidjelo došlo ime 29-godišnje studentice dizajna Rosemary Port, a iz Googlea tvrde kako je postupak regularan, jer svi njegovi korisnici prilikom registracije pristaju na pravila korištenja, koja dozvoljavaju kompaniji da otkrije identitet korisnika, ukoliko se to od njih zatraži putem zakona. Port je Cohen anonimnim primjedbama na internetskim stranicama nazvala 'psihotičnom, lažljivom i droljicom'.

Servirana na srebrnom pladnju

'Ovo je preraslo u javni spektakl i cirkus, za koji ja nisam zaslužna. Izlazeći s tim informacijama u medije, ona je samu sebe ocrnila', rekla je Port za New York Daily News. Dodala je kako je prije tužbe Cohen, bilo možda dva posjeta nja njezinim stranicama te se sad ona osjeća kao da joj je narušena privatnost, iako su je branili Googleovi odvjetnici. 'Bez upozorenja, servirana sam na srebrnom pladnju napadima medija', naglasila je. Njezin odvjetnik Salvatore Strazzullo, medijima je rekao kako su sa tužbom od 15 milijuna dolara spremni ići sve do Vrhovnog suda u SAD-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene