Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virus H1N1

Povratak svinjske gripe, u Pekingu umrle dvije žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virus gripe H1N1, koji je prije četiri godine bio odgovoran za pandemiju koja je počela u Meksiku i SAD-u, ove je godine najprisutniji u Kini. Tamošnje su zdravstvene vlasti objavile da je su dosad umrle dvije žene.

Dvije Kineskinje umrle su od virusa gripe H1N1 u Pekingu, objavili su u nedjelju kineski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Ilustracija zamrznuta opasnost Otkriven zombi virus star 48.500 godina, znanstvenici upozoravaju: Svijetu prijete užasne pandemije

To su prve smrti od tog virusa u glavnom gradu Kine od 2010. godine, prenosi tisak pozivajući se na priopćenje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Jedna 65-godišnja žena oboljela od raka umrla je u petak, a 22-godišnja radnica iz okolice Pekinga koja putuje na posao u glavni grad 27. prosinca, priopćio je Centar.

>> Cijepila se i ostala nepokretna!

Broj oboljelih od gripe u Pekingu na najvišoj je razini a najzastupljeniji je virus H1N1. Kinu je zahvatio val hladnoće s jako niskim temperaturama.

Virus H1N1 je virus "svinjske gripe" odgovoran za pandemiju koja je 2009. godine počela u Meksiku i Sjedinjenim Državama i proširila se po svijetu. Prema službenim podacima Svjetske zdravstvene organizacije broj preminulih u svijetu od te bolesti je bio oko 18.500, a druga istraživanja broj umrlih od svinjske gripe procjenjuju na 280.000 do 580.000 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene