Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Identificirano je tijelo ubijenog Slovenca 22-godišnjeg Jure Bajde koji je bio zakopan u Moslavačkoj Slatini kraj Popovače, doznaje se danas u Ravnateljstvu policije.


"U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku DNK analizom utvrđeno je da je mrtav muškarac pronađen kod Popovače 22-godišnji Slovenac", kazao je Hini načelnik kabineta ravnatelja policije Dubravko Novak.

Vezani članci PR Poziv, SMS ili poruka putem WhatsAppa: U redu je razgovarati o osjećajima zbog posljedica koronavirusa ili potresa Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije U Petrinji stradao i dom za psihičke bolesnike, pacijenti prebačeni u Popovaču: "Nitko neće ostati bez posla, to bi bilo suludo"

Prema tvrdnjama slovenske i hrvatske policije, mladi Slovenac je 19. lipnja bio otet u Ljubljani, a otmičari su od njegovog oca, jednog od direktora slovenske naftne Petrola, tražili 200.000 eura. Desetak dana kasnije u Zagrebu su uhićeni Armend Musliu (29) i Vitorio Vukdedović (31), a tijelo mrtvog Slovenca pronađeno je u vionogradu u Moslavačkoj Slatini.

Zagrebačko tužiteljstvo dvojicu uhićenika tereti samo za otmicu, a tisak nagađa da nisu bili osumnjičeni za ubojstvo jer nije bio utvrđen identitet ekshumiranog tijela.

Obojica su u pritvoru i protiv njih je pokrenuta istraga u kojoj se, po pisanju tiska, Vukdedović brani da nema veze s ubojstvom i otmicom Jure Bajde te za taj zločin optužuje Musliua. On, pak, također sve negira i tvrdi da je Jure Bajda smislio plan i inscenirao otmicu kako bi od bogatog oca izvukao novac. Musliu tvrdi i da su u svemu sudjelovala još dvojica muškaraca kojima nije želio otkriti njihov identitet, navodno zbog straha za svoj život, no tvrdi da ga policija zna.