Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potvrđeno je da je kod Popovače bio zakopan Jure Bajda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identificirano je tijelo ubijenog Slovenca 22-godišnjeg Jure Bajde koji je bio zakopan u Moslavačkoj Slatini kraj Popovače, doznaje se danas u Ravnateljstvu policije.

"U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku DNK analizom utvrđeno je da je mrtav muškarac pronađen kod Popovače 22-godišnji Slovenac", kazao je Hini načelnik kabineta ravnatelja policije Dubravko Novak.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Prema tvrdnjama slovenske i hrvatske policije, mladi Slovenac je 19. lipnja bio otet u Ljubljani, a otmičari su od njegovog oca, jednog od direktora slovenske naftne Petrola, tražili 200.000 eura. Desetak dana kasnije u Zagrebu su uhićeni Armend Musliu (29) i Vitorio Vukdedović (31), a tijelo mrtvog Slovenca pronađeno je u vionogradu u Moslavačkoj Slatini.

Zagrebačko tužiteljstvo dvojicu uhićenika tereti samo za otmicu, a tisak nagađa da nisu bili osumnjičeni za ubojstvo jer nije bio utvrđen identitet ekshumiranog tijela.

Obojica su u pritvoru i protiv njih je pokrenuta istraga u kojoj se, po pisanju tiska, Vukdedović brani da nema veze s ubojstvom i otmicom Jure Bajde te za taj zločin optužuje Musliua. On, pak, također sve negira i tvrdi da je Jure Bajda smislio plan i inscenirao otmicu kako bi od bogatog oca izvukao novac. Musliu tvrdi i da su u svemu sudjelovala još dvojica muškaraca kojima nije želio otkriti njihov identitet, navodno zbog straha za svoj život, no tvrdi da ga policija zna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene