Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantne fotografije

FOTO Dječak invalid svezan za ogradu autobusne stanice dok je baka na poslu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi ga spriječila da odluta, baka 9-godišnjeg dječaka iz Indije vezala bi ga za ogradu autobusne stanice dok je ona odlazila na posao.

Devetogodišnji Lakhan Kale iz Mumbaija pati od cerebralne paralize i epilepsije, ne može govoriti ni čuti, teško hoda, a o njemu brine jedino njegova baka, inače beskućnica.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Baka svakodnevno odlazi prodavati igračke i svijeće uz gradske ulice ne bi li zaradila koju rupiju, a dječak za to vrijeme biva svezan za ogradu na autobusnoj stanici. 'Što sam drugo mogla? On ne može govoriti, kako će reći nekome ako se izgubi?', kaže Lakhanova baka Sakhubai Kale koja ga noću veže uz sebe kako ne bi odlutao.

Političar šokirao: 'Silovane žene treba objesiti skupa sa silovateljima'

Lakhanov otac umro je prije nekoliko godina, a majka ga je napustila. Prošli tjedan u lokalnim je novinama osvanula Lakhanova fotografija koja je podigla na noge razne aktiviste, nakon čega je Lakhan odveden u ustanovu koja je preuzela skrb nad njim, piše Daily Mail.

'Dok nije dospio u novine nikoga nije bilo briga. Ranije je išao u posebnu školu, ali poslali su ga nazad', kaže Sakhubai.

Jasno je kao dan da u u Indiji nedostaje ustanova koje će skrbiti o invalidima. razlog tome je njihovo sustavno zanemarivanje od strane vlasti. Sa sličnim problemima svakodnevno se susreće oko 60 milijuna invalida diljem Indije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene