Kako bi ga spriječila da odluta, baka 9-godišnjeg dječaka iz Indije vezala bi ga za ogradu autobusne stanice dok je ona odlazila na posao.


Devetogodišnji Lakhan Kale iz Mumbaija pati od cerebralne paralize i epilepsije, ne može govoriti ni čuti, teško hoda, a o njemu brine jedino njegova baka, inače beskućnica.

Vezani članci Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Tuga u Indiji: Preminula žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila na ulici Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Strava u Indiji: Žrtvu silovanja zapalili na putu do suda, raste bijes Indijaca zbog odnosa prema ženama

Baka svakodnevno odlazi prodavati igračke i svijeće uz gradske ulice ne bi li zaradila koju rupiju, a dječak za to vrijeme biva svezan za ogradu na autobusnoj stanici. 'Što sam drugo mogla? On ne može govoriti, kako će reći nekome ako se izgubi?', kaže Lakhanova baka Sakhubai Kale koja ga noću veže uz sebe kako ne bi odlutao.

Političar šokirao: 'Silovane žene treba objesiti skupa sa silovateljima'

Lakhanov otac umro je prije nekoliko godina, a majka ga je napustila. Prošli tjedan u lokalnim je novinama osvanula Lakhanova fotografija koja je podigla na noge razne aktiviste, nakon čega je Lakhan odveden u ustanovu koja je preuzela skrb nad njim, piše Daily Mail.

'Dok nije dospio u novine nikoga nije bilo briga. Ranije je išao u posebnu školu, ali poslali su ga nazad', kaže Sakhubai.

Jasno je kao dan da u u Indiji nedostaje ustanova koje će skrbiti o invalidima. razlog tome je njihovo sustavno zanemarivanje od strane vlasti. Sa sličnim problemima svakodnevno se susreće oko 60 milijuna invalida diljem Indije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook