Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočena 11 godina

Potresna ispovijest: Visjela sam naglavačke, vezivao me produžnim kablom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od triju žrtava nasrtljivog psihopata Ariela Castra progovorila je o svojim iskustvima tijekom 11 godina zatočeništva u monstrumovom brlogu.

Michelle Knight, jedna od triju žena koje su godinama bile zatočene u kući psihopata i zlostavljača Ariela Castra, progovorila je u emisiji doktora Phila McGrawa o svemu kroz što je prolazila u zatočeništvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča potresla svijet 'Svaka tetovaža ruže je za svako dijete koje sam pobacila u zatočeništvu' Slika nije dostupna Godinama mučio djevojke Monstrum pronađen mrtav u zatvoru

Uoči emitiranja cijelog intervjua, objavljen je isječak s jednom izjavom 32-godišnje Michelle, koju je Castro oteo u kolovozu 2002., a oslobođena je tek u svibnju ove godine.

>> Monstrum pronađen mrtav u zatvoru

Castro je izbjegao suđenje jer je priznao krivnju prema 937 točaka optužnice, ali iako je dobio doživotnu zatvorsku kaznu, iza rešetaka je poživio tek nekoliko mjeseci, nakon čega je počinio samoubojstvo.

Michelle u intervjuu kaže da se tijekom 11 dugih godina osjećala poput ribe zapletene u mrežu. 'Bila sam poput ukrasa na zidu, to je jedini način na koji bih sve mogla opisati.'

Ispričala je kako ju je Castro produžnim kablom vezivao za vrat, ruke i noge te da je neko vrijeme doslovce naglavačke visjela, piše BBC.

Doktor Phil, nakon što je čuo njezinu priču, jednom je dnevnom listu u Ohiju kazao da se pita kako bi itko mogao preživjeti samo jedan dan, a kamoli dulje od desetljeća u takvim uvjetima.

'Tijekom 12 godina koliko imam svoju televizijsku emisiju, nitko me nije promijenio koliko je to učinila Michelle Knight i njezina priča o preživljavanju', rekao je McGraw.

On je sinoć na CNN-u iznio još neke detalje iz intervjua. Kaže da je Knight lancima bila vezana oko vrata i struka, dok joj je na glavi stajala motociklistička kaciga. Tako je znala provesti dane. S obzirom da su lanci bili prekratki, cijelo bi vrijeme bila prisiljena stajati, sve dok se ne bi onesvijestila od slabosti.

Isprva se, prepričao je doktor Phil, nije opirala Castru. Jedino što joj je preostalo bilo je da plače. No, kada se jednom ipak odvažila i krenula prema vratima, Castro ju je zaustavio i kazao joj: 'E sada ćeš biti kažnjena'.

Bio je opsjednut prostitutkama. Za Michelle, koja je u trenutku otmice imala 21 godinu, mislio je da je 13-godišnja prostitutka, zbog čega je prema njoj često bacao novac. Kada je doznao njezinu stvarnu dob, podivljao je.

Michelle Knight je zasad jedina od triju žena koja je izašla u javnost sa svojom pričom. U intervjuu, koji će biti emitiran u dvije emisije kasnije ovog tjedna, iz poštovanja prema Amandi Berry i Gini DeJesus iznosit će isključivo vlastita iskustva iz zatočeništva.

Ona je također bila jedina koja je došla u sudnicu na izricanje presude Castru. Tada mu je kroz suze poručila da nakon što je ona s njim provela 11 godina u paklu, pakao za njega tek počinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene